top of page
  • hs2973

Hjemmekontor i Spania

Oppdatert: 16. mar. 2021

Hjemmekontor i Spania

I forrige uke ble vi kontaktet av et yngre par som vil kjøpe eiendom i Spania, og som ønsket at vi skulle hjelpe til med å finne drømmeboligen. Begge er i jobber der det også etter korona vil være mulig å arbeide fra hjemmekontor i Spania. Fra å kunne bruke en spaniaeiendom noen få uker i året, kan de fremover bo i og jobbe fra Spania større deler av året.

Historisk har markedet for kjøp av eiendom i Alicante- og Malagaområdet vært dominert av personer i alderen 60+, som realiserer sine planer om en pensjonisttilværelse i varmere strøk.

Trenden de senere år har vært at kjøpergruppen stadig blir yngre. Dette skyldes nok dels en mer reisevant generasjon. Videre ser vi at yngre kjøpere ofte er villig til å leie ut sin eiendom når de selv ikke bruker den, noe som gjør det totale regnestykket ved å eie eiendom i Spania gunstig.


Hvorvidt økt fleksibilitet i arbeidsmarkedet vil påvirke eiendomsmarkedet i Spania gjenstår å se. Men det er nærliggende å tro at det vil øke etterspørselen etter bolig i Spania, på samme måte som det nok har vært med på å øke etterspørselen i hyttemarkedet i Norge. Tankegangen blir den samme; kan man jobbe fra hytta betyr dette at man kan bruke hytta mer, dermed blir det enda mer attraktivt og etterspørselen går opp.I resten av Nord-Europa har det vært tilsvarende erfaring med hjemmekontor som i Norge. Vi tror det etter hvert vil gå opp for mange at man faktisk har muligheten til å være i Spania mer enn tidligere. Spesielt den mørkeste og kaldeste tiden fra november til februar vil kunne være svært attraktiv. 2-3 timer lenger dagslys og 20°C høyere temperatur gir økt mulighet for et aktivt og godt liv!Har du spørsmål ta gjerne kontakt med noen på teamet våres.
1 125 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page